Jelenlegi hely

ealberlet.hu blogja

Drágulhat a lakáskiadás, új adó jön

Jövőre a rövid és hosszú távra szóló lakásbérbeadással foglalkozó ingatlantulajdonosok tevékenysége a tervek szerint átláthatóbbá és nyomon követhetővé válik - írta szerdai számában a Magyar Idők a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosára hivatkozva.

Nem túl népszerű a CSOK 2016-ban

Eddig mintegy 1100 igényelést nyújtottak be az új családi otthonteremtési kedvezményre (csok) a bankokhoz, elsősorban használt lakáshoz igényelték a támogatást. A bankok arra számítanak, hogy az igénylések száma az év második felében, az új lakások építésének felfutása után ugrik meg.

 

Az OTP Bankhoz január eleje óta 800 csok-kérelmet nyújtottak be. A 10 plusz 10 millió forintos - azaz hitellel növelt - megoldást eddig 42-en igényelték, míg 70-en áfa-visszaigénylésre szerződtek a banknál.

Aminek érdemes utánamenni a csok előtt

A csok segítségével bonyolított vásárlás nem különbözik semmilyen más ingatlanvételtől. Ez azt jelenti, hogy vásárlás előtt tanácsos tájékozódni a kiszemelt ingatlanról, hogy ki a tulajdonosa, milyen jogok, kötelezettségek terhelik és illetik – mondta Borsay Tamás Budapest Főváros Kormányhivatalának munkatársa. Azt is hangsúlyozta, az építésügyi szabályok változása ellenére továbbra sem lehet bármit, bárhová építeni, amit sok ügyfél nem tud.

 

CSOK

A következő bejegyzésben a CSOK feltételeit szeretnénk ismertetni.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer